Primii puieți de brad aduși de la Alba Iulia, de la Centenarul Marii Uniri, au fost plantați în câteva localități din R.Moldova

  • 10 Decembrie 2018 10:02
Primii puieți de brad  aduși de la Alba Iulia, de la Centenarul Marii Uniri, au fost plantați în câteva localități din R.Moldova

Primii puieți de brad aduși de la Alba Iulia, de la Centenarul Marii Uniri, au fost plantați zilele trecute în câteva localități din Republica Moldova. „Brazi reîntregirii” au fost sădiți în Rezeni, Ialoveni, Bardar și la Strășeni. Alții urmează să fie plantați astăzi în satul Pelivan, raionul Orhei și în Parcova din raionul Edineț.

Inițiativa îi aparține ex-deputatului Vasile Șoimaru care, după o vizită în România, a aflat că în 1918 mai mulți participanți la adunarea de la Alba Iulia, la fel au primit pui de brazi pentru a fi plantați în localitățile de baștină.

Vasile Șoimaru a declarat că astfel de brăduți urmează să primească fiecare localitate din Republica Moldova care a semnat anul acesta declarații simbolice de unire, dar și localitățile de baștină ale membrilor Sfatului Țării, care au votat unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918, potrivit Info Strășeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău