Comisia Europeană promite o finanțare de un miliard de euro pentru descoperirea unui vaccin

  • 04 Mai 2020 18:55
Comisia Europeană promite o finanțare de un miliard de euro pentru descoperirea unui vaccin

Comisia Europeană promite un miliard de euro în cadrul eforturilor de descoperire a unui vaccin, de teste și tratamente pentru noul coronavirus, la începutul unei conferințe internaționale a donatorilor, relatează DPA. Potrivit cancelarului Angelei Merkel, contribuția Germaniei la acest efort va fi de 525 milioane de euro, informează Reuters.

Este un efort al "echipei Europa", a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, când a anunțat acest angajament, sugerând că suma include și contribuții ale statelor membre UE.

"Amploarea răspunsului nostru trebuie să fie pe măsura crizei", a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel. "Acestea sunt zile întunecate, dar sunt și zile care ne arată umanitatea", a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la fondul global care va fi folosit pentru descoperirea unui vaccin sau a unui tratament pentru COVID-19.

"Vom contribui cu 525 de milioane de euro direct la această conferință a donatorilor și vom continua să ne respectăm obligațiile pentru sănătatea globală prin alocarea sumei de 1,3 miliarde de euro", a spus Merkel, AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău