Primele șase avioane de luptă de tip F16 ajung în România (FOTO)

  • 28 Septembrie 2016 21:52
Primele șase avioane de luptă de tip F16 ajung în România (FOTO)

Primele șase avioane de luptă de tip F-16 care intră în dotarea Armatei Române vor fi aduse în România la finalul unei ceremonii ce va avea loc în această seară la Baza Aeriană de la Monte Real, din Portugalia.

Premierul portughez îi va preda oficial ministrului român al apărării aparatele de zbor care vor fi preluate de piloții români.

Trimisul nostru special, Cătălin Purcaru, are mai multe noi informații.

Într-adevăr, o zi importantă pentru Forțele Aeriene și pentru Armata României. La ora 18:00 va ave aloc ceremonia oficială de predare - primire a celor șase avioane multirol din escadrila de F-16 pe care România o achiziționează de la statul portughez.

Autoritățile române au plătit 628 de milioane de euro pentru cele 12 avioane. Pregătirea piloților și tehnicienilor care vor opera pe aceste aparate de zbor, dar și pentru pese de schimb.



Timp de doi ani Baza aeriană de la Monte Real a fost a doua casă pentru nouă piloți și 80 de tehnicieni români care au fost pregătiți, prin rotație, de specialiștii portughezi.

La ceremonia oficială de astăzi vor participa premierul și ministrul apărării din Portugalia, iar din partea României, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc.

O ceremonie similară este programată în data de 7 octombrie și în România la Baza Aeriană Fetești. Infrastructura acesteia a fost complet modernizată pentru a fi cantonate, începând de mâine, cele șase avioane F-16.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău