Primele rachete hipersonice Avangard, ''puse în funcțiune'' vineri (armata rusă)

  • 27 Decembrie 2019 14:46
Primele rachete hipersonice Avangard, ''puse în funcțiune'' vineri (armata rusă)

Armata rusă a anunțat vineri ''punerea în funcțiune'' a primului său regiment de rachete hipersonice Avangard, una dintre noile arme dezvoltate de Moscova și considerată de președintele Vladimir Putin ca fiind ''practic invincibilă'', relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministrul Apărării Serghei Șoigu a raportat președintelui Putin că primul regiment echipat cu noi sisteme strategice hipersonice Avangard este gata să funcționeze de la 10.00 ora Moscovei (07:00 GMT), conform unui comunicat al ministerului citat de agențiile de presă ruse.

În decembrie 2018, armata rusă a anunțat că primul regiment de rachete Avangard va fi desfășurat în regiunea Orenburg, în Ural.

Vladimir Putin a dezvăluit cu mândrie în martie 2018 o nouă generație de rachete rusești, prima intrată în exploatare fiind Avangard, care potrivit Moscovei are o viteză de Mach 20 și este capabilă să atingă Mach 27, adică de 27 de ori viteza sunetului și peste 33.000 de kilometri pe oră.

Racheta este capabilă să-și schimbe cursul și altitudinea, fiind ''practic invincibilă'', potrivit președintelui rus.

Putin a comparat rachetele Avangard, testate cu succes în decembrie 2018 și având o rază de acțiune de 4.000 km, ''cu crearea primului satelit artificial al Pământului''.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău