Primele loturi de vaccin Pfizer pentru UE au plecat de la fabrica din Belgia

  • 23 Decembrie 2020 16:13
Primele loturi de vaccin Pfizer pentru UE au plecat de la fabrica din Belgia

Livrările de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, aprobat de Uniunea Europeană în această săptămână, au început miercuri pentru a pregăti lansarea campaniilor de vaccinare în UE în weekend, relatează dpa, preluat de Agerpres.

'Se lucrează acum cu toate forțele pentru a pregăti primele loturi pentru distribuție', a transmis Pfizer către dpa într-un comunicat.

Acest vaccin anti-COVID-19 este primul care a primit undă verde în Uniunea Europeană și este fabricat la Puurs, în nordul Belgiei.

'Camioanele sunt pregătite să plece de la fabrica din Puurs astfel încât autoritățile naționale de sănătate din toată Europa să poată începe campaniile de vaccinare pe 27 decembrie', a indicat Pfizer.

Comisia Europeană a acordat autorizație condiționată de punere pe piață a vaccinului, dezvoltat în comun de Pfizer și BioNTech, în urma evaluării pozitive din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Vaccinul poate fi administrat de acum persoanelor de peste 16 ani din țările UE, excepție făcând femeile însărcinate, care vor fi tratate caz cu caz, potrivit EMA.

Pfizer a refuzat să dea detalii despre livrări, invocând 'rațiuni de securitate'.

Potrivit unui jurnalist al agenției France Presse, trei camionete frigorifice au părăsit miercuri dimineață fabrica din Puurs, între orele 09.00 și 10.00.

Operațiunea, care a recurs la mijloacele logistice ale companiei de transport belgiene H. Essers, s-a desfășurat sub supravegherea poliției, câte două mașini escortând fiecare camionetă. Presa a fost ținută la distanță.

Sursa:AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău