Primele declarații ale Maiei Sandu și Andrei Năstase după închiderea secțiilor de votare

  • 20 Octombrie 2019 21:12
Primele declarații ale Maiei Sandu și Andrei Năstase după închiderea secțiilor de votare

Alegerile locale generale și cele parlamentare noi în patru circumscripții s-au desfășurat în condiții bune și fără încălcări grave, au declarat liderii Blocului Acum Maia Sandu și Andrei Năstase într-un briefing de presă după închiderea secțiilor de votare.

Din perspectiva noastră, aceste alegeri s-au desfășurat în condiții bune, cu mici excepții și mici lecții pe care o să ne străduim să le corectăm pe viitor. Cetățenii au putut să-și exprime voința fără a fi obstrucționați, intimidați și hărțuiți”, a declarat Maia Sandu.

Andrei Năstase, care este și candidatul Blocului Acum pentru funcția de primar al municipiului Chișinău a arătat că prezența a fost un pic mai mare decât în primul tur la alegerile locale noi din mai anul trecut, iar prezența medie pe țară este un pic mai joasă decât la localele din 2015.

La fel ca Maia Sandu, el a apreciat pozitiv modul în care au fost organizate alegerile, cu toate acestea nu au lipsit cazuri de manipulare a opiniei publice. „Nu au lipsit manipularea, intoxicarea opiniei publice cu știri false, denigrări și atacuri murdare venite din interiorul și exteriorul țării”, a declarat Andrei Năstase.

El a făcut un apel către observatori și reprezentanți să asigure respectarea corectitudinii numărării voturilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău