Primele cifre de la alegerile din Găgăuzia

  • 22 Martie 2015 14:22
Primele cifre de la alegerile din Găgăuzia

Până la prânz, în Găgăuzia au votat peste 25% din cetățenii cu drept de vot, iar în unele secții de votare rata de participare a ajuns la 34%, transmite IPN.

Președintele Comisiei Electorale Comrat, Valentin Cara, a declarat astăzi, 22 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că prezența alegătorilor este una activă. În raionul Comrat prezenta până la prânz a fost de 27,7%, în Vulcănești – 24,6% și în Ceadîr-Lunga – 24%. Peste 1700 de alegători au fost incluși pe listele suplimentare.

9 plângeri depuse în prima jumătate a zilei urmează a fi examinate în cadrul unei ședințe de către membrii comisiei. La o secție de votare din Comrat au dispărut circa 100 de buletine de vot. Solicitat să comenteze incidentul, Valentin Cara a menționat că au fost sesizate organele abilitate, care urmează să se pronunțe pe acest caz.

Un alt incident a avut loc la secția de votare din satul Dezghingea, unde ștampila de vot de a fost ruptă. Membrii biroului electoral au înlocuit-o, iar comisia electorală a notificat organele de drept.

Un candidat la funcția de bașcan a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care se spune că reprezentanții altui candidat împart câte 300 de lei alegătorilor pentru vot.   

Astăzi la urne sunt așteptați 105 mii de cetățeni cu drept de vot. Cele 65 de secții de votare organizate pentru acest scrutin sunt deschise până la ora 21.00. Pentru validarea rezultatelor alegerilor este necesară prezența la vot a 50% din alegătorii înscriși pe liste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău