Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, declară că nu va urma exemplul lui Renato Usatîi și nu va demisiona

  • 14 Februarie 15:53
Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, declară că nu va urma exemplul lui Renato Usatîi și nu va demisiona

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, cercetat în dosarul amenajării parcărilor cu plată, declară că nu va urma exemplul lui Renato Usatîi, care a renunțat la mandatul de primar la Bălți, și nu va demisiona din funcție. El consideră că atât la Chișinău, cât și Bălți se încearcă preluarea puterii locale.

„La Bălți se încearcă preluarea puterii locale, așa cum s-a făcut și la Chișinău. Despre acest lucru ne vorbește deschis Consiliul Europei și  Congresul Puterilor Locale. În mod normal,  lucrurile în Republica Moldova trebuie să se desfășoare corect și legal”, a declarat Dorin Chirtoacă după ședința de judecată care s-a desfășurat astăzi în dosarul său.

Primarul suspendat susține că „persoanele neautorizate” care ar ocupa abuziv în prezent funcții în Primărie trebuie să plece, pentru ca persoana aleasă de cetățeni, adică el, să-și poate duce mandatul până la capăt, chiar dacă se află sub anchetă. 

„Nu este un primar în Europa care să fie suspendat din funcție, în perioada anchetei, cât este târât în instanțele de judecată. Abia după ce este emisă o hotărâre irevocabilă se poate pune problema încetării mandatului și suspendării”, afirmă Dorin Chirtoacă. 

Amintim că o nouă ședință de judecată în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut loc miercuri, 14 februarie, la judecătoria Chișinău, cu sediul Buiucani. Apărarea edilului a cerut din nou recuzarea procurorului și judecătorului de caz. Pe de altă parte, acuzatorul de stat susține că toate solicitările înaintate instanței de Dorin Chirtoacă sunt abuzive și tergiversează procesul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
25,84 °C
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,96 m/s
Mie
24 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C
Sâm
21 °C
Dum
22 °C

Curs oficial BNM 21 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1026 0.1039
USD 16.7434 0.0595
RON 4.1097 0.0301
UAH 0.6056 0.0047
RUB 0.2493 0.0019
Arhivă Radio Chișinău