Primarul Parisului nu vrea ca sportivii ruși să aibă acces la Jocurile Olimpice

  • 14 Martie 08:39
Primarul Parisului nu vrea ca sportivii ruși să aibă acces la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că speră ca sportivilor ruși să le fie interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris și la ceremonia de deschidere a competiției, relatează Reuters.

În schimb, sportivii israelieni sunt total bineveniți, a declarat ea într-un interviu pentru Reuters, în timp ce organizatorii JO din 26 iulie-11 august se pregătesc să se confrunte cu problemele apărute în urma războaielor din Ucraina și Gaza. Comitetul Internațional Olimpic, care decide asupra acestor chestiuni, urmează să discute la o viitoare sesiune problema participării sportivilor ruși și belaruși la ceremonia de deschidere. Deocamdată, sportivii ruși și belaruși nu pot participa sub drapelul țărilor lor, dar lor li se permite să participe ca neutri - fără steaguri sau imnuri.

„Prefer ca ei să nu vină”, a declarat Hidalgo, potrivit Reuters, citată de News.ro. Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) a declarat săptămâna trecută că sportivii ruși și belaruși care participă la Jocurile Paralimpice nu vor fi prezenți la ceremonia de deschidere. „Nu putem acționa ca și cum (invazia Rusiei în Ucraina) nu ar exista”, a declarat primarul. „Nu putem acționa ca și cum (Vladimir) Putin nu ar fi un dictator care astăzi amenință întreaga Europă”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău