Primarul Moscovei, scandalizat de reticența rușilor față de Sputnik V: "Continuă să moară, dar nu vor să se lase vaccinați"

  • 21 Mai 2021 14:11
Primarul Moscovei, scandalizat de reticența rușilor față de Sputnik V:

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, s-a arătat scandalizat de lentoarea cu care avansează vaccinarea împotriva COVID-19 în capitala rusă, ai cărei locuitori refuză în mare parte să se vaccineze chiar dacă există seruri din abundență, iar rata mortalității este ridicată, potrivit AFP și Agerpres.

"Oamenii continuă să se îmbolnăvească, continuă să moară, dar nu vor să se lase vaccinați", a exclamat Serghei Sobianin într-o întâlnire cu moscoviții, conform unei înregistrări video difuzată vineri pe site-ul său.
 
"Este dezolant pentru că sunt aproape șase luni de când nu mai există restricții la vaccinare", a amintit el, Moscova lansându-și campania cu vaccinul Sputnik V în decembrie, pentru a o extinde foarte rapid la toată populația.
 
Centre de vaccinare au fost deschise peste tot în oraș, până și în centrele comerciale și în parcuri. Însă doar 1,3 milioane de moscoviți au preferat să se imunizeze, adică 10% din populația capitalei ruse.
 
Aproape peste tot în Rusia, campania trenează, cu 25 milioane de injecții efectuate, potrivit site-ului Gogov, care - în absența unor date naționale zilnice - compilează o multitudine de surse oficiale și media pentru a calcula progresul vaccinării în această țară cu peste 146 milioane de locuitori.
 
Potrivit acestuia, doar 10,4 milioane de ruși au primit cele două doze necesare.
 
Președintele Vladimir Putin a încercat în ultimele săptămâni să-i convingă pe ruși să se ducă să se vaccineze mai repede pentru a se ajunge la o imunitate colectivă în toamna 2021.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău