Primarul din Nisporeni a fost plasat în arest la domiciliu

  • 21 Septembrie 2023 16:07
Primarul din Nisporeni a fost plasat în arest la domiciliu

Primarul orașului Nisporeni și alți doi funcționari din cadrul instituției, reținuți pe 19 septembrie, au fost plasați în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni, sediul Nisporeni, transmite IPN.

Procuratura Generală precizează că, prin aceeași hotărâre, celor trei persoane le-a fost interzisă ieșirea din locuință fără permisiunea procurorului care conduce urmărirea penală.

În cadrul examinării demersului, de către procurorul de caz a fost susținută solicitarea primarului orașului Nisporeni să i se acorde permisiunea părăsirii temporare a domiciliului, în scopul exercitării dreptului de a fi ales.

Potrivit procurorilor, în cadrul înaintării acuzării și audierii învinuiților, ultimii și-au recunoscut integral vinovăția.

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut pe 19 septembrie în cadrul unei cauze penale intentate pentru abuz de serviciu și fals în declarații. De asemenea, au fost reținuți și doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni, iar încă o persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău