Primarul de Trușeni, reținut într-un dosar de abuz în serviciu

  • 13 Iunie 2018 11:15
Primarul de Trușeni, reținut într-un dosar de abuz în serviciu

O schemă de înstrăinare a terenurilor, ce aparțin administrației locale din Trușeni, a fost deconspirată de CNA și procurori în urma unor ample investigații, începute încă în ianuarie anul curent. Un grup de persoane, printre care actualul primar, Ion Apostol de la PD, dar și președintele întovărășirii pomicole din localitate, ar fi deposedat localitatea de locuturui de pământ pentru ca ulterior să le vândă.

Potrivit agora.md, care se referă la materialele cauzei, membrii grupului ar fi identificat doritori de a intra în posesia terenurilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacției, bănuiții ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului  asupra terenurilor. De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90, atunci când s-ar fi constituit întovărășirea pomicolă și, prin urmare, puteau fi considerați membri ai întovărășirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacțiile , de facto, se desfășurau în perioada de după anii 2000. 

Ieri, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au operat mai multe percheziții, iar în urma acestora primarul din Trușeni și președintele întovărășirii pomicole menționate au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați pentru abuz în serviciu. De asemenea, investigațiile continuă și în privința altor persoane din administrația locală, participația cărora urmează a fi probată.
 

Sursa: agora

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,63 m/s
Thu
7
Fri
8
Sat
8
Sun
9
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău