Primarul Capitalei cere lista persoanelor vinovate de vinderea terenurilor ,,pe sub masă”

  • 19 Aprilie 2021 17:53
Primarul Capitalei cere lista persoanelor vinovate de vinderea terenurilor ,,pe sub masă”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a dispus să fie întocmită „o listă a lustrației”, în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de vinderea ,,pe sub masă” a pământurilor și terenurilor, iar ulterior să fie pedepsite. ,,În inspecția de sâmbătă̆ în sectorul Buiucani, am găsit spaţii verzi şi ogrăzi vândute pentru construcții cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unități de comerț. Parcări nu mai există şi nici nu mai ai unde le amenaja”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook. Unii au dreptul de arendă până̆ în 2049, susține edilul, citat de IPN.

Potrivit primarului, în preajma pieței de lângă Cinematograful ,,Flacăra”, de exemplu, totul e doar comerț, în timp ce în piață sunt peste 100 de locuri libere pentru vânzare. Edilul a solicitat pretorului sectorului ca toți să treacă în piață, cei care activează̆ legal, iar juriștilor să verifice legalitatea tuturor unităților de comerț amenajate în zonă.

Ion Ceban a mai spus că astăzi sunt 26 de ani de când Chișinăul are statut de municipiu, iar la cei 26 de ani niciun ban din impozitele persoanelor juridice nu ajunge în bugetul municipal, condiții în care orașul nu poate fi dezvoltat. Toate impozitele agenților economici din capitală merg în bugetul de stat. Primarul cere Parlamentului și Guvernului soluții pentru a schimba situația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău