Primarul capitalei cere autorităților centrale să intervină pentru distrugerea ambrozie

  • 25 August 2021 17:33
Primarul capitalei cere autorităților centrale să intervină pentru distrugerea ambrozie

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, cere autorităților centrale să ajusteze cadrul legal, astfel ca agenții economici și cetățenii care nu distrug pe terenurile lor ambrozia să fie amendați. În cadrul unei conferințe de presă, edilul a spus că, din cauza unor lacune în legislație, nu e posibilă aplicarea unor sancțiuni. Iar în lipa unor amenzi, ambrozia – plantă la care mulți oameni sunt alergici – nu este nimicită pe anumite terenuri private, transmite IPN.

În același timp, Ion Ceban solicită autorităților centrale să aloce bani pentru stârpirea ambroziei în alte localități din țară, întrucât polenul acestei plante se împrăștie pe o distanță de 30 de kilometri. Chiar dacă în municipiul Chișinău se întreprind măsuri de nimicire a ambroziei, oamenii oricum pot face alergie, în cazul în care în localitățile din apropierea capitalei încă mai există terenuri de ambrozie, a spus primarul.

Edilul a spus că a solicitat fostei conduceri a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să intervină, dar a primit răspuns că sunt elaborate pliante informative pentru populație.

Pentru ameliorarea situației în municipiul Chișinău, se planifică să fie creată o secție specializată pentru distrugerea ambroziei, în componența Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, a specificat Ion Ceban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău