Primarul capitalei a blocat bulevardul Ștefan cel Mare

  • 10 Octombrie 2022 09:31
Primarul capitalei a blocat bulevardul Ștefan cel Mare

Primarul capitalei, Ion Ceban, a blocat în această dimineață bulevardul Ștefan cel Mare cu mașini ale Primăriei. Edilul spune că a vrut astfel să arate că în asemenea situații de blocaj trebuie să intervină organele de drept, nu administrația publică locală, transmite IPN. „Astea sunt mașinile Primăriei municipiului Chișinău și noi în mod intenționat, în conformitate cu articolul 225 din Cordul contravențional, am blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Eu personal voi achita amenda pentru această mică neconformitate”, a precizat Ion Ceban.

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție la comunicatul Poliției, pe care o acuză că nu intervine pentru deblocarea traficului. El susține că Poliția este cea care trebuie să răspundă de ordinea publică și să întreprindă măsuri dacă este încălcată legea.

Săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliție s-a adresat în instanța de judecată cu cererea de a obliga Primăria Capitalei să anuleze autorizația pentru desfășurarea protestelor cu corturi din fața Parlamentului.

O porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost blocată după ce pe carosabil au mai fost instalate corturi ale protestatarilor organizați de Partidul politic Șor. Formațiunea politică anunța duminică faptul că „numărul oamenilor care protestează nonstop în centrul capitalei crește și, respectiv, au fost instalate încă 100 de corturi pe bulevardul din centrul capitalei”. Inspectoratul General al Poliției a precizat că a solicitat Primăriei Chișinău în repetate rânduri să dispună organizatorilor protestului să schimbe formatul și să nu admită blocarea traficului în cadrul protestului permanent. „Poliția a solicitat Primăriei să dispună înlăturarea de către organizatorii protestului a corturilor de pe carosabilul bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Reprezentantul Primăriei a ales să plece de la locul protestului fără a întreprinde măsurile necesare. O scrisoare adresată primarului general a fost transmisă și astăzi”, menționa IGP duminică. Totodată, IGP anunță că a inițiat un proces pe faptul blocării traficului, toate acțiunile protestatarilor fiind documentate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău