Primăria va revizui schema amplasării gheretelor în parcuri și pe străzile Chișinăului

  • 19 Iunie 2020 12:31
Primăria va revizui schema amplasării gheretelor în parcuri și pe străzile Chișinăului

Schema amplasamentelor stabilite pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, a înghețatei și a produselor de patiserie fără cremă, în zonele de odihnă (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale din capitală, va fi revizuită, informează Primăria municipiului Chișinău.

De asemenea, autoritățile municipale vor propune spre aprobare scheme revizuite de desfășurare a activității de comerț, cu băuturi răcoritoare și înghețată, cu reducerea numărului de unități de comerț ambulant.

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

Totodată, în termen de 2 săptămâni, va fi prezentat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău și Planul de implementare al conceptului. Mai mult, în termen de o lună, urmează a fi definitivat Regulamentul privind desfășurarea licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.

Săptămâna trecută, din cauza acțiunilor abuzive ale unor agenți economici, care au amplasat gherete în parcuri și pe trotuare, în mod ilegal, primarul general, Ion Ceban a revocat dispoziția nr. 245-d din 01 iunie 2020 „Cu privire la desfășurarea comerțului ambulant stradal în perioada sezonului estival 2020". De asemenea, obiectivele de comerț amplasate fără acte permisive, au fost evacuate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,71
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău