Primăria | Termenul de depunere a proiectelor de finanțare din bugetul municipiului Chișinău expiră pe 1 august

  • 25 Iulie 2017 19:53
Primăria | Termenul de depunere a proiectelor de finanțare din bugetul municipiului Chișinău expiră pe 1 august

Primăria municipiului Chișinău informează că la data de 1 august 2017 expiră termenul de depunere a proiectelor spre finanțare din fondul Bugetului Civil. 

Municipalitatea amintește că dosarele se depun în Direcția Relații Publice a Primăriei Chișinău, sau pe adresa de e-mail: [email protected]

Din bugetul civil vor fi finanțate proiectele prioritare ale Primăriei municipiului Chișinău, dar cu implicarea și la solicitarea reprezentanților societății civile. Proiectele vor fi clasificate în două categorii - proiecte mari și proiecte mici. În anul curent, valoarea proiectelor mici va fi de până la 30 mii lei, iar valoarea proiectelor până la 150 mii lei. Pentru a solicita finanțare pentru realizarea unui proiect mic, grupul de inițiativă trebuie să aibă susținerea a cel puțin 50 de cetățeni, iar pentru finanțarea unui proiect mare, e necesară susținerea a cel puțin 100 de persoane. 

În anul 2017, proiectele prioritare pentru care se va acorda finanțare din bugetul civil vor avea drept scop soluționarea următoarelor probleme: 

- Calitatea proastă a drumurilor și trotuarelor;
- Managementul defectuos al deșeurilor;
- Construcțiile neautorizate;
- Aspectul inestetic al orașului;
- Transportul public problematic;
- Starea proastă a trecerilor subterane;
- Lipsa locurilor de parcare;
- Gestionarea defectuoasă a subiectului animalelor fără stăpân;
- Activitatea întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. 

Proiectele ce urmează a fi implementate vor fi selectate de o comisie din cadrul administrației publice locale a municipiului Chișinău, dar și prin votul cetățenilor, în perioada 1 - 15 septembrie 2017.    

Toate informațiile relevante privind implementarea și finanțarea proiectelor prin intermediul Bugetului Civil pot fi obținute pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md, la rubrica „Buget Civil Chișinău" 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău