Primăria nu are pârghii pentru a stopa distrugerea monumentelor istorice

  • 19 Iunie 2012 17:05
Primăria nu are pârghii pentru a stopa distrugerea monumentelor istorice

Primăria municipiului Chișinău nu poate pedepsi persoanele care demolează monumentele de arhitectură, a declarat primarul general Dorin Chirtoacă.

El a subliniat în cadrul emisiunii Ora de vârf, de la Radio Chișinău că, potrivit legii, doar Inspecția de Stat în construcții, Procuratura și alte structuri represive ale statului pot aplica sancțiuni în asemenea cazuri.

Dorin Chirtoacă a reiterat că prețul pentru călătoria cu microbuzul în Chișinău va fi majorat doar în cazul în care șoferii vor respecta integral regulile de circulație și de securitate.

Primarul general al Capitalei a anunțat că municipalitatea își propune înlocuirea treptată a microbuzelor cu troleibuze și autobuze. Anual vor fi procurate câte 10 - 20 de troleibuze noi, a specificat Dorin Chirtoacă.

El a mai anunțat în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că Gara auto Centru ar putea fi mutată la periferia orașului, iar Piața Centrală, în sectoarele unde se  vând fructe și legume ar putea fi construite hale moderne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău