Primăria din Viena ordonă închiderea unei școli saudite

  • 16 Decembrie 2014 14:22
Primăria din Viena ordonă închiderea unei școli saudite

Primăria din Viena a ordonat închiderea unei școli saudite din capitala austriacă care a refuzat să dezvăluie identitatea personalului său și care este suspectată de promovarea antisemitismului, informează Agerpress.

Saudi School Vienna, școală arabofonă creată la Viena în urmă cu zece ani de Arabia Saudită și unde învață 160 de elevi, va trebui să își închidă porțile la finalul anului școlar ''întrucât nu a furnizat până la 1 decembrie nici lista elevilor, nici pe cea a conducerii și a profesorilor''.

Anunțul survine pe fondul eforturilor guvernului austriac de a combate propaganda islamismului radical. Cel puțin 142 de persoane, printre care minori, au plecat deja din Austria pentru a se alătura grupării jihadiste Statul Islamic (SI), conform datelor Ministerului de Interne austriac.

Printre altele, guvernul de coaliție de la Viena are în vedere impunerea unei versiuni standardizate în limba germană a Coranului și elaborează un proiect de lege ce prevede interzicerea finanțării organizațiilor religioase din fonduri externe. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău