Primăria Chișinău va organiza mai multe manifestări cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

  • 14 Ianuarie 18:23
Primăria Chișinău va organiza mai multe manifestări cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

Mai multe manifestări culturale va organiza pe 15 ianuarie Direcția cultură din municipiul Chișinău, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii și a celei de-a 172-a aniversări a nașterii poetului Mihai Eminescu, informează MOLDPRES.

Acțiunile culturale vor demara sâmbătă dimineață, la 9.30, cu depuneri de flori la monumentul poetului-nepereche din scuarul ”Mihai Eminescu”, după care la 10.00, vor avea loc depuneri de flori la bustul poetului și ale altor scriitori de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt”. Tot aici va ține un discurs de omagiere primarul Chișinăului, Ion Ceban, discurs urmat de un program artistic organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova, notează sursa citată.

La 10.30, participanții la evenimente vor efectua o excursie la Muzeul Național de Artă al Moldovei, iar la 11.30, la Centrul Internațional Academic va avea loc o manifestare culturală cu genericul ”Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură…”, prezentată de elevii Școlilor de Artă ”Valeriu Poleakov”, ”Alexei Stârcea” și ”Eugen Doga”, urmată, la 12.00, de simpozionul științific internațional cu genericul ”O, adevăr sublime…”.

În aceeași zi, la 13.30, în holul Teatrului Național ”Mihai Eminescu” va fi vernisată expoziția de pictură realizată de elevii instituțiilor extrașcolare de învățământ artistic din subordinea Direcției cultură. La ora 14.00, la Teatrul ”Mihai Eminescu” va avea loc o manifestare cultural-artistică dedicată Zilei Naționale a Culturii, urmată de decernarea diplomelor instituțiilor din domeniul culturii din subordinea Primăriei Chișinău și înmânarea felicitărilor instituțiilor din domeniul culturii.

În program: Orchestra municipală de cameră ”Camerata Chișinău”, Corul Național de Cameră, Natalia Tanasiiciuc, Eugen Ursu, Maria Țonina, Spiridon Vangheli, Gheorghe Mustea, Vasile Iovu,  formația ”PanAcademic”, Igor Podgoreanu, Vitalie Rusu, ”BrioSonores” și Ansamblul de dansuri ”Codreanca”.

O festivitate dedicată Zilei Naționale a Culturii  va avea loc la ora 15.00, la Biblioteca municipală ”B. P. Hasdeu”, evenimentul fiind organizat de instituție în parteneriat cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău