Primăria Chișinău va avea un interimar la Direcția Arhitectură reținut anterior într-un dosar de corupție

  • 07 Aprilie 2019 11:48
Primăria Chișinău va avea un interimar la Direcția Arhitectură reținut anterior într-un dosar de corupție

Primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care l-a numit pe Alexei Țurcan în funcția de șef interimar al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și cea de arhitect-șef interimar al municipiului Chișinău.

În octombrie anul trecut noul arhitect șef interimar a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție, amintește TV8.

Alexei Țurcan va deține funcția timp de șase luni sau până la organizarea concursului pentru funcția respectivă și îl înlocuiește pe Sergiu Borozan, a fost demis pe 3 aprilie, primarul interimar declarându-se atunci nemulțumit de activitatea Direcției.

Alexei Țurcan a deținut până acum funcția de șef al Secției construcții protejate.

Alexei Țuran, fiind în funcția de șef adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei Chișinău, a fost reținut pe 19 octombrie 2018 de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție. Acesta era bănuit că, împreună cu alți angajați ai Primăriei, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Ulterior, Ziarul de Gardă a scris că Alexei Țurcan și-a recunoscut vina, iar Judecătoria Chișinău a emis atunci un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău