Primăria Chișinău va avea un interimar la Direcția Arhitectură reținut anterior într-un dosar de corupție

  • 07 Aprilie 2019 11:48
Primăria Chișinău va avea un interimar la Direcția Arhitectură reținut anterior într-un dosar de corupție

Primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care l-a numit pe Alexei Țurcan în funcția de șef interimar al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și cea de arhitect-șef interimar al municipiului Chișinău.

În octombrie anul trecut noul arhitect șef interimar a fost reținut de CNA într-un dosar de corupție, amintește TV8.

Alexei Țurcan va deține funcția timp de șase luni sau până la organizarea concursului pentru funcția respectivă și îl înlocuiește pe Sergiu Borozan, a fost demis pe 3 aprilie, primarul interimar declarându-se atunci nemulțumit de activitatea Direcției.

Alexei Țurcan a deținut până acum funcția de șef al Secției construcții protejate.

Alexei Țuran, fiind în funcția de șef adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei Chișinău, a fost reținut pe 19 octombrie 2018 de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție. Acesta era bănuit că, împreună cu alți angajați ai Primăriei, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău.

Ulterior, Ziarul de Gardă a scris că Alexei Țurcan și-a recunoscut vina, iar Judecătoria Chișinău a emis atunci un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău