Primăria Chișinău va aloca compensații pentru circa 21 mii de persoane defavorizate

  • 25 Ianuarie 2021 17:45
Primăria Chișinău va aloca compensații pentru circa 21 mii de persoane defavorizate

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că un număr de 21 253 de persoane vor primi compensații la efectuarea plăților pentru serviciile comunale şi resursele energetice pentru sezonul rece 2020-2021, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipiului Chișinău că listele cu beneficiarii de compensații sunt în preturi şi în primăriile din suburbii. "Cererile celor 21.253 de persoane care au solicitat astfel de compensații urmează să fie procesate şi verificate de către preturi şi primăriile comunelor suburbane, unde au fost create comisii care se vor ocupa nemijlocit de acest lucru. Listele finale cu beneficiarii vor ajunge la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, iar ulterior să fie retransmise operatorilor de decontare", a spus Burdiumov.

Potrivit oficialului, sumele din facturile pentru serviciile comunale şi resursele energetice pentru sezonul rece 2020-202 vor fi recalculate.

Oficialii administrației publice locale au comunicat că beneficiarii de compensații din anii precedenți nu vor depune cerere pentru obținerea acestor compensații, acest lucru va fi făcut doar de către persoanele care intră pentru prima dată în acest sistem de plăți.

Pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău au fost alocate mijloace bugetare în sumă de peste 80 milioane de lei.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău