Primăria Chișinău ar putea aloca fonduri pentru sterilizarea gratuită a câinilor cu și fără stăpân

  • 03 Iulie 2017 18:08
Primăria Chișinău ar putea aloca fonduri pentru sterilizarea gratuită a câinilor cu și fără stăpân

În Chișinău, plimbarea animalelor de companie va fi permisă dacă proprietarii vor avea asupra lor mătură, făraș, pungă și mânuși pentru curățirea locului și evacuarea dejecțiilor fiziologice. Acest lucru este prevăzut de un regulament elaborat de municipalitate și supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

Deocamdată documentul nu prevede sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor în cauză. Potrivit regulamentului, câinii fără stăpân vor fi capturați și transportați într-un adăpost special amenajat. Fotografia animalelor capturate va fi postată în 72 de ore pe pagina web a adăpostului în vederea identificării acestuia, în cazul în care vreun animal a fost rătăcit.

Câinii din adăpost care nu au fost revendicați, vor fi sterilizați după o perioadă de 7 zile. Eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpost va fi posibilă doar în cazul celor diagnosticați cu boli incurabile. Puii și animalele tinere, sub vârsta de 6 luni, vor fi încredințați spre adopție numai după vaccinare, deparazitare și înregistrare în Registrul animalelor de companie.

Costurile deparazitării, tratării, vaccinării antirabice, sterilizării, identificării animalelor fără stăpâni din adăposturi vor fi suportate din bugetul municipiului Chișinău. Primăria municipiului Chișinău va aloca fonduri pentru achiziționarea și funcționarea unei clinici mobile pentru sterilizarea câinilor cu și fără stăpân.

Proprietarii de gospodării individuale nu vor avea dreptul să dețină un număr mai mare de 4 animale de companie – doi câini și două pisici. Deținerea animalului de companie în apartamente se va face doar cu acordul scris și ștampilat al Asociației de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor din apartamentele limitrofe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău