Primăria Chișinău anunță un concurs de desen, cu premiu, pentru elevi și preșcolari

  • 24 Martie 2020 14:43
Primăria Chișinău anunță un concurs de desen, cu premiu, pentru elevi și preșcolari

Elevii de la școlile din municipiu, precum și copiii de la grădinițe sunt chemați să participe la concursul „Totul va fi bine”, lansat de Direcția generală educație, tineret și sport. Concursul de solidaritate și desen este organizat în contextul asigurării continuității procesului educativ al copiilor de acasă și prevenirii îmbolnăvirilor cu COVID-19, transmite IPN.

Potrivit DGETS, obiectivele concursului prevăd promovarea mesajului de speranță „Totul va fi bine”, în contextul situației de continuare a activităților educative a copiilor și prevenirea infectării cu COVID-19. De asemenea, este vorba și despre promovarea copiilor cu abilități artistice, aprecierea creativității, dezvoltarea imaginației și a gustului estetic, dezvoltarea simțului emotivității, dragostei de viață și dăruirea speranței orașului Chișinău.

Competiția de desen se va desfășura în două etape, în perioada 23 martie și 1 iunie. Prima etapă va avea loc până pe 15 mai. Participanții vor expedia lucrările în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]. Etapa a II-a a concursului va fi desfășurată în incinta DGETS, unde va fi organizată o expoziție cu lucrările copiilor.

La concurs vor fi acceptate desene de mărimea A4, în format JPG, iar participanții vor propune până la trei lucrări. Cerințe pentru desene: dimensiune minimă 1000px lățime (width) și 350 kB, dimensiune maximă 8MB.

Fiecare lucrare prezentată va avea indicat, în partea dreaptă: numele, prenumele deplin al copilului, denumirea instituției, clasa. Concursul online va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a DGETS. Desenul cu cele mai multe like-uri va fi nominalizat cu premiul Simpatia publicului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău