Primăria Chișinău a lansat campania de informare „Vaccinează-te, protejează-ți copiii”

  • 01 Iulie 2021 13:04
Primăria Chișinău a lansat campania de informare „Vaccinează-te, protejează-ți copiii”

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost lansată Campania de informare și promovare a vaccinării cu genericul: „Vaccinează-te împotriva COVID-19! Protejează-ți copiii și viitorul lor", ce are drept scop informarea angajaților din sistemul educațional și cel al protecției drepturilor copiilor, precum și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.

Acțiunea este desfășurată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, sub egida Primăriei Chișinău.

Prezentă la evenimentul de lansare a Campaniei, viceprimarul pe probleme sociale, Angela Cutasevici, a reiterat îndemnul autorităților pentru cadrele didactice dar și pentru întreaga comunitate, de a accepta vaccinarea, aceasta fiind o oportunitate de a rupe lanțul epidemiologic și de a evita un nou val de îmbolnăviri. „Noile tulpini ale infecției COVID-19 sunt mult mai periculoase, iar impactul lor este mai grav. De aceea vă rugăm să vă vaccinați Dumneavoastră, dar și să veniți cu mesaje educaționale pentru părinții elevilor Dvs., cu care comunicați zi de zi", a spus viceprimarul.  

La rândul său, șeful adjunct al Direcției generale educație, tinere și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că vaccinarea anti COVID-19 pentru angajații instituțiilor de învățământ înseamnă desfășurarea în siguranță procesului educațional în noului anul nou de studii. „Rata de vaccinare în instituțiile din domeniul educației din municipiul Chișinău este de 51%. Este un rezultat destul de bun, însă mai avem de lucrat cu colegii: cadre didactice și non didactice, ca să conștientizeze necesitatea imunizării", a precizat responsabilul DGETS.

Prin materialele și acțiunile planificate în cadrul Campaniei, autoritățile din educație, dar și partenerii din domeniul sănătății, vor informa comunitatea civilă și cea educațională despre necesitatea vaccinării, vor combate miturile și informațiile false care împiedică eforturile de limitare a pandemiei COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău