Primăria capitalei va acorda un ajutor material unic persoanelor cu dizabilități

  • 03 Decembrie 2021 11:13
Primăria capitalei va acorda un ajutor material unic persoanelor cu dizabilități

Primăria municipiului Chișinău acordă ajutor material unic pentru 2900 de cetățeni cu necesități speciale. Ajutorul este acordat cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, marcată anual pe 3 decembrie, transmite MOLDPRES.

Astfel, 845 de persoane cu deficiențe de auz, membrii Asociației Surzilor din Republica Moldova, Filiala Teritorială Chișinău, vor beneficia de ajutor material în mărime de 500 lei, iar 10 membri activi ai acestei organizații vor primi câte 2000 de lei, scrie sursa citată.

De asemenea, 820 de persoane cu deficiențe de vedere, membri ai Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova", Organizația Teritorială Chișinău, vor beneficia de ajutor material în mărime de 500 lei, iar 10 membri activi ai acestei organizații vor beneficia de câte 2000 de lei.

Totodată, 500 de persoane cu dizabilități (severe, accentuate, medii), conform listelor prezentate de Direcțiile teritoriale de asistență socială din municipiul Chișinău, vor beneficia de ajutor material în mărime de 500 de lei. 

Printre beneficiarii de ajutor material unic cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități sunt și 50 de persoane, membri activi ai Asociației Obștești Societatea Invalizilor din municipiul Chișinău, care vor beneficia de 2000 de lei; 50 persoane cu dizabilități, membri activi ai A. O. Societatea Invalizilor din municipiul Chișinău, vor beneficia de 2000 lei; 30 persoane cu dizabilități, membri ai Asociației persoanelor cu dizabilități „Invasport", vor beneficia de ajutor material în mărime de 500 lei, iar doi membri activi ai acesteia vor beneficia de câte 2000 de lei.

De asemenea, 642 de familii, care cresc și educă copii cu necesități speciale, vor fi susținuți prin acordarea ajutorului material în mărime de 500 lei/fiecare copil, conform listelor prezentate de instituțiile de învățământ.

Tot în luna decembrie, Direcția generală și direcțiile teritoriale de asistență socială, cu suportul Fundației „Regina Pacis" și a mai multor misiuni religioase vor fi distribui circa 300 de colete cu produse alimentare și 25 de colete cu scutece. În același timp, un voluntar va presta servicii de frizerie la domiciliu.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate constituie circa 1,6 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău