Primăria capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor electrice

  • 25 August 2021 14:12
Primăria capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru modernizarea rețelelor electrice

Administrația municipală din Chișinău începe modernizarea sistemelor de iluminat stradal de pe arterele centrale și secundare ale orașului, transmite MOLDPRES.

Primăria a informat că aceste lucrări constau în reabilitarea și schimbarea pilonilor, trasarea liniilor electrice, montarea corpurilor de iluminat și becurilor de tip LED, scrie sursa citată.
 
Modernizarea rețelelor electrice municipale a început pe bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica, unde sunt executate lucrări de vopsire a 100 de piloni, schimbare a cinci kilometri de linii electrice, a suporturilor și corpurilor de iluminat, precum și montarea a 100 de becuri de tip LED.

În paralel, va începe modernizarea rețelelor de iluminat stradal pe adresele: str. Liviu Deleanu, unde vor fi înlocuite 58 de corpuri de iluminat și trasate 2,5 km de linii electrice, str. Teilor, unde vor fi schimbate 27 de corpuri de iluminat și vopsite suporturile, str. Burebista, unde vor fi înlocuite 46 de corpuri de iluminat și vopsite suporturile.

De asemenea, pe șoseaua Hâncești vor fi schimbate cinci km de linii electrice, precum și vopsite suporturile cu montarea a 225 de corpuri de iluminat, iar pe tronsonul Calea Orheiului - bd. Grigore Vieru vor fi schimbați 4,8 km de cablu, 215  corpuri de iluminat cu becuri LED, pe carosabil și trotuare. 

Autoritățile au comunicat că din bugetul municipal pentru lucrările de modernizare a rețelelor electrice stradale au fost alocate 10 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău