Prima zi fără decese din cauza COVID-19 în Portugalia din ultimele nouă luni: Restricțiile se relaxează treptat

  • 27 Aprilie 2021 10:12
Prima zi fără decese din cauza COVID-19 în Portugalia din ultimele nouă luni: Restricțiile se relaxează treptat

Portugalia nu a raportat luni niciun deces cauzat de Coronavirus, pentru prima dată în aproape nouă luni, în momentul în care țara iese dintr-o carantină de două luni, a declarat autoritatea sanitară – Serviciul Național de Sănătate (SNS), potrivit g4media.ro.

Potrivit sursei citate, în total au fost raportate 16.965 decese de la începutul pandemiei și 834.638 de cazuri de infecție, cu 196 mai multe decât cele raportate cu o zi înainte, la o populație de circa 10 milioane.

Ultima dată când Portugalia nu a raportat decese legate de Coronavirus a fost pe 3 august 2020.

SNS a subliniat că țara rămâne în zona verde de risc, cu un risc de transmitere sub 1 și o rată de incidență națională de 70,4 cazuri de infecție la 100.000 de locuitori.

Aproximativ 20% din cei 10 milioane de oameni ai săi au fost acum inoculați cu o doză de vaccin COVID-19 și 7% cu două doze, în timp ce mai mult de 90% dintre persoanele în vârstă de 80 de ani sau mai mult – grupul cu cele mai multe decese – a fost vaccinat cu cel puțin o doză.

 

Portugalia, care a impus carantina în ianuarie pentru a reduce ceea ce era atunci cea mai gravă creștere a COVID-19 din lume, a început să relaxeze restricțiile în martie și de atunci a redeschis unele școli, terase de restaurante și cafenele, muzee și saloane de coafură.

Diogo Serras Lopes, secretar de stat pentru sănătate, a declarat luni că țara Portugalia ar putea obține imunitatea de turmă “mai aproape de începutul decât spre sfârșitul verii”, potrivit mass mass-media locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău