Prima vizită oficială făcută în România de Rose Gottemoeller, în calitate de secretar general adjunct al NATO

  • 07 Noiembrie 2016 18:49
Prima vizită oficială făcută în România de Rose Gottemoeller, în calitate de secretar general adjunct al NATO

Noul secretar general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, va susține România în drumul ei către atingerea obiectivelor stabilite și prin summitul din această vară de la Varșovia - susține ministrul român de externe, Lazăr Comănescu.

Declarația a fost făcută după întâlnirea avută, la București, cu oficialul Alianței Nord Atlantice. Șeful diplomației românești a discutat, cu această ocazie, cu Rose Gottemoeller despre consolidarea stabilității în estul și sud-estul Europei, de unde vin cele mai importante provocări la adresa securității în zonă.

„Am avut aceleași evaluări cu privire la importanța deosebită a întăririi prezenței Alianței în zona noastră, având importanța deosebită a unei atenții sporite în privința componenței sudice a flancului estic al Alianței, pentru că, așa cum putem să constatăm, cele mai importante provocări în materie de securitate și stabilitate vin din această parte a vecinătății Alianței”, a declarat Lazăr Comănescu.

La rândul său, secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, a apreciat contribuția țării noastre la misiunile din ultimii ani din Afganistan, în condițiile în care România a participat la unele operațiuni importante desfășurate în zone foarte periculoase. Rose Gottemoeller a vorbit, de asemenea, despre sistemul antirachetă de la Deveselu și despre faptul că România a activat o divizie multinațională în comandamentul de sud-est al Alianței.

„În ultimul an, faptul că România a activat o divizie multinațională în comandamentul de sud-est, menită să sprijine apărarea în Europa de Sud-Est, precum și că a creat o brigadă națională sunt de o importanță extraordinară pentru consolidarea apărării și securității în această regiune. NATO apreciază și prețuiește contribuția României față de activitățile Tratatului Nord-Atlantic”, constatat Rose Gottemoeller.

Aceasta este prima vizită oficială făcută în România de Rose Gottemoeller, în calitate de secretar general adjunct al NATO - precizează reporterul RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău