Prima țară din UE care anunță că a atins imunitatea colectivă împotriva Covid

  • 25 Mai 2021 10:31
Prima țară din UE care anunță că a atins imunitatea colectivă împotriva Covid

Malta și-a vaccinat 70% din populația adultă cu cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID-19, devenind prima țară din UE care atinge așa-numita imunitate colectivă, a declarat luni ministrul maltez al sănătății, Chris Fearne, relatează Reuters și Agerpres.

Micul stat mediteranean a înregistrat, în medie, trei noi cazuri de COVID-19 zilnice în ultima săptămână, cu o rată a pozitivării testelor de numai 0,2%.

Măsura purtării obligatorii a măștii în spațiile deschise urmează să fie ridicată începând cu 1 iulie pentru persoanele vaccinate, cu condiția ca numărul infectărilor să rămână scăzut. De asemenea, de la 1 iunie masca nu va mai fi obligatorie pe plaje.

Restricțiile privind funcționarea sălilor de fitness și a bazinelor de înot au fost ridicate începând de luni, iar restaurantele pot rămâne deschise până la miezul nopții, față de ora 17:00 până în prezent.

Conform ultimelor date, 42% din populația adultă a Maltei a primit și a doua doză de vaccin.

Vaccinarea este deschisă în această țară pentru rezidenții cu vârste de peste 16 ani, copiii în vârstă de cel puțin 12 ani urmând să fie vaccinați de îndată ce autoritățile sanitare europene vor aproba vaccinurile anti-COVID-19 și pentru această categorie de vârstă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău