Prima sesiune de screening bilateral va începe în această săptămână la Chișinău

  • 08 Iulie 19:15
Prima sesiune de screening bilateral va începe în această săptămână la Chișinău

Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană va avea loc în perioada 10-11 iulie, la Chișinău. Subiectul care va fi discutat se referă la achizițiile publice. Urmează să fie analizate reglementările naționale, elementele de reformă necesare și activitățile ce urmează în perioada următoare, transmite IPN.

Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că am primit acest calendar imediat după prima conferință interguvernamentală de la Luxemburg. De obicei, toate delegațiile țărilor merg la Bruxelles pentru acest screening bilateral. Aici avem organizarea diferită. Vom avea onoarea să găzduim, în premieră, inclusiv pentru Comisia Europeană, acest screening la Chișinău”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă.

De asemenea, responsabilul de la executiv a anunțat că, în perioada 9-11 iulie, în Republica Moldova va efectua o vizită oficială comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi. La Chișinău, oficialul european va discuta despre cooperarea UE-Moldova, inclusiv despre statutul de țară candidată a Republicii Moldova la UE. Olivér Várhelyi are programate întrevederi cu președinta Maia Sandu, cu președintele parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, dar și alți miniștri și deputați.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova precizează că Olivér Várhelyi va vizita beneficiari ai proiectelor finanțate de UE și va participa la o serie de evenimente menite să ilustreze suportul UE oferit prin intermediul Planului Economic și de Investiții pentru Parteneriatul Estic în valoare de 17 miliarde de euro, care include și Republica Moldova.

Citiți șiComisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi, vine miercuri la Chișinău

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău