Prima ședința la Curtea de Apel în dosarul Filat a fost amânată

  • 20 Septembrie 2016 22:15
 Prima ședința la Curtea de Apel în dosarul Filat a fost amânată

Ședința la care urmau să fie examinate cererile de apel înaintate de către procurori și avocați în dosarul fostului premier Vlad Filat a fost amânată. Avocații au declarat presei că nu toți apelanții s-au prezentat în instanță, transmite IPN.

„Acești apelanți urmau să fie citați în mod legal de către instanță sau de grefier, însă cu părere de rău nu li s-a adus la cunoștință dovada citării legale, respectiv ședința a fost amânată din vina judecătorilor”, a menționat avocatul  Igor Popa. Acesta nu a dat detalii cine sunt ceilalți apelanți, spunând doar că sunt persoane interesate în acest proces și consideră decizia prime instanțe ca fiind ilegală și nemotivată.

Apărarea a mai spus că în cadrul ședinței de azi urma să ceară ca ședințele în acest dosar să fie publice. Pentru viitoarele ședințe urmează să fie invitați martori care au fost respinși de prima instanță, dar și martori din Federația Rusă, care sunt ex-angajați ai unei bănci. Va fi audiat și primarul de Orhei, Ilan Șor, dar și omul de afaceri Veaceslav Platon, pe care avocații îl vor invita în instanță să depună marturii, ca urmare a declarațiilor sale.

Ședința a fost amânată pentru data de 27 septembrie.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistrații au dispus și confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Procurorii consideră sentința instanței de fond ca fiind prea blândă în raport cu acțiunile ilicite ale inculpatului și cer condamnarea ex-premierului la 19 ani de detenție. Vlad Filat pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău