Prima ședință a noului Parlament va fi convocată în maxim două săptămâni, anunță Igor Dodon

  • 10 Martie 2019 13:49
Prima ședință a noului Parlament va fi convocată în maxim două săptămâni, anunță Igor Dodon

Prima ședință a noului Legislativ va avea loc în cel mult două săptămâni. Potrivit unui comunicat de presă, plasat pe site-ul Președinției, șeful statului Igor Dodon, a anunțat că va convoca ședința de constituire a noului Legislativ până la 25-26 martie, pentru ”a începe toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați”.

Igor Dodon susține că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării.

„Fie că va fi creată o coaliție majoritară din partide politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor, fie că vom avea alegeri parlamentare anticipate, partidele trebuie să-și argumenteze foarte clar poziția și să-și asume consecințele”, afirmă Igor Dodon, care a precizat că va iniția discuții cu principalele forțe politice pentur găsirea unor soluții optime pentru țară în actuala conjunctură post-electorală.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare și mandatele celor 101 deputați aleși în scrutinul din 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău