Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor din 24 februarie. Toate mandatele celor 101 deputați, CONFIRMATE

  • 09 Martie 2019 18:01
Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor din 24 februarie. Toate mandatele celor 101 deputați, CONFIRMATE

Curtea Constituțională (CC) a confirmat sâmbătă, 9 martie, rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie și a validat mandatele celor 101 deputați. Totodată, Curtea a respins contestațiile depuse de Blocul Electoral ACUM, care a cerut anularea alegerilor și invalidarea mandatelor deputaților aleși în 5 circumscripții uninominale.

Astfel ca urmare a deciziei Curții Constituționale alegerile din 24 februarie pot fi considerate valabile. În viitorul Parlament Partidul Socialiștilor va avea 35 de mandate, Partidul Democrat - 30, Blocul ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7 mandate. 3 mandate le-au revenit deputaților independenți.

De notat că în ziua validării rezultatelor scrutinului, Blocul electoral ACUM, a depus o serie de contestații la Înalta Curte prin care a cerut anularea alegerilor și invalidarea mandatelor de deputat în 5 circumscripții electorale: nr. 47, Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol; nr. 48, Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender; nr. 4, Rîșcani; nr. 18, Orhei și nr. 17, Nisporeni.

Reprezentantul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco a invocat zeci de mii de cazuri înregistrate de transportare organizată a alegătorilor din cele două circumscripții uninominale destinate alegătorilor din stânga Nistrului, cazuri de intimidare sau cumpărare a voturilor, folosirea resurselor administrative sau nedeclararea cheltuielilor de mai mulți concurenți electorali. Curtea însă a respins aceste contestații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău