Prima reacție a președintelui României, Klaus Iohannis, după declanșarea crizei din R.Moldova: Stabilitatea este esențială pentru continuarea parcursului european

  • 09 Iunie 2019 11:44
Prima reacție a președintelui României, Klaus Iohannis, după declanșarea crizei din R.Moldova: Stabilitatea este esențială pentru continuarea parcursului european

Față de evoluțiile politice recente din Republica Moldova, președintele Klaus Iohannis adresează tuturor forțelor politice din această țară un apel ferm pentru respectarea democrației și a statului de drept, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale de la București.

"Stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere. Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării", potrivit comuniatului citat de MEDIAFAX. 

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului și suspendarea din funcția de președinte a lui Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău