Prima menționare a Ierusalimului după Vechiul Testament

  • 30 Octombrie 2016 13:52
Prima menționare a Ierusalimului după Vechiul Testament

Un document vechi de 2700 de ani menționează numele orașului Ierusalim, în ebraica veche.

Bucata de hârtie din plante, de aproximatziv 10 cm. lungime, reprezintă primul document descoperit după Vechiul Testament, în care este menționat numele Ierusalimului.

Autoritatea pentru Antichități a prezentat o bucată de papirus pe care este menționat, în ebraica veche, numele Ierusalimului. Documentul a fost găsit pe piața neagră internațională de antichități și provine dintr-o peșteră din deșertul Iudeii, din zona Mării Moarte. Este prima menționare a Ierusalimului după Vechiul Testament - a declarat Amir Ganor de la Autoritatea israeliană pentru Antichități.

O bucată de hârtie din plante, de aproximativ 10 cm, cu un text lizibil, este un borderou de livrare a vaselor de vin, cu destinația Regele din Ierusalim, scris de un funcționar din regiunea Ierihon. Valoarea pe piața neagră a antichităților este foarte mare, dar, din punct de vedere arheologic, este și mai mare pentru istoria poporului evreu și, mai ales, pentru Ierusalim. Documentul atestă existența evreilor în oraș în urmă cu 2700 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău