Prima condamnare în dosarul Laundromat. Cu ce sentință s-a ales ex-judecătorul Igor Vornicescu (Anticoruptie)

  • 25 Februarie 2021 09:27
Prima condamnare în dosarul Laundromat. Cu ce sentință s-a ales ex-judecătorul Igor Vornicescu (Anticoruptie)

Fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, este primul inculpat în dosarul Laundromat care și-a primit sentința. Acesta a fost recunoscut vinovat de pronunțarea cu bună-știință a unei încheieri contrare legii. Hotărârea a fost pronunțată miercuri de un complet format din judecătorii Irina Țonov, Viorica Dodon și Alexei Paniș. Vornicescu însă a fost eliberat de răspundere penală în legătură cu survenirea prescripției de tragere la răspundere penală, se arată într-un material realizat de Anticoruptie.md.

În același timp, potrivt sursei citate, magistrații au scos de pe rol acțiunea civilă înaintată de acuzatorul de stat, privind anularea ordonanței judecătorești emise de Vornicescu, ca fiind depusă de o persoană neîmputernicită.

Solicitată de reporterii portalului Anticoruptie.md, procurora Mariana Botezat a declarat că va face cunoștință cu sentința motivată, dar probabil nu o va contesta, întrucât aceasta este conformă cu solicitarea ei de condamnare. La rândul său, avocatul inculpatului, Anatolie Bacalâm, a declarat că va ataca sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Cauza penală în care este vizat Igor Vornicescu, care împreună cu alți 13 judecători și doi executori judecătorești a fost acuzat de implicare în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova, a fost expediată în judecată în februarie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău