Prima companie farmaceutică occidentală va părăsi piața din Rusia

  • 20 Octombrie 2022 12:31
Prima companie farmaceutică occidentală va părăsi piața din Rusia

După cum titrează publicația ''Vedomosti'', Orion Pharma din Finlanda va fi prima companie farmaceutică occidentală care va părăsi Rusia, transmite Rador.

Compania finlandeză Orion Pharma a început să-și închidă afacerile sale din Rusia și, după cum se preconizează, ea va finaliza acest proces înainte de sfârșitul anului 2022. Dacă va finaliza acest proces, atunci va fi primul caz în care o companie farmaceutică străină va părăsi Federația Rusă, transmite ''Vedomosti'', citând o sursă bine informată cu privire la planurile companiei. Potrivit sursei, în prezent există disponibilizări ale angajaților diviziei locale. O sursă citată de ziar apropiată conducerii de vârf a companiei a confirmat această informație.

Publicația a atras atenția și asupra faptului că cele mai mari servicii de recrutare HeadHunter și SuperJob nu au postat niciun post vacant de la această companie, în ultima perioadă. În primele șase luni ale anului 2022, companiile farmaceutice din Rusia au decis să nu efectueze sau să suspende aproape 50% din studiile clinice planificate cu medicamente inovatoare.

Înainte de aceasta, șeful adjunct al Roszdravnadzor, Dmitri Pavliukov a spus că agenția soluționează problemele logistice cu privire la furnizarea de produse medicale din străinătate. El a adăugat că din totalul de 9.000 de dispozitive medicale consumate de sistemul de sănătate rusesc, doar 1.600 sunt produse ce provin din ''țările neprietenoase'' față de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău