PREVIZIUNI | Piața criptomonedelor se va prăbuși, în favoarea Bitcoinului

  • 09 Ianuarie 2018 14:49
PREVIZIUNI | Piața criptomonedelor se va prăbuși, în favoarea Bitcoinului

Piața criptomonedelor se va întări abia după ce toate monedele virtuale „fără substanță” care fac concurență Bitcoinului vor eșua. Opinia îi aparține co-fondatorului unei dintre cele mai de succes monede virtuale, Ethereum, Charles Hoskinson.

Într-un interviu recent pentru CNBC, Hoskinson a spus că, din punctul său de vedere, o „consolidarea” a criptomonedelor va fi declanșată de o „prăbușire” a acestui segment de piață.

„Se va întâmpla următorul lucru: multe dintre aceste criptomonede care nu au fundamente puternice, tehnologii bune - sau pur și simplu nu reprezinte un proiect realist - se vor izbi până la urmă de un zid pe care nu îl vor putea escalada. Veți vedea cum multe vor eșua”, a explicat co-fondatorul Ethereum.

Bitcoin a scăzut luni, influențând negativ și alte monede virtuale, cum ar fi ether (Ethereum) și litecoin, din cauza temerilor investitorilor că autoritățile de reglementare vor înăspri controlul asupra pieței.

Autoritățile de reglementare din China și Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacțiilor cu bitcoin și mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare a început la sfârșitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia.

Coinmarketcap.com a decis să excludă datele din Coreea de Sud referitoare la vânzările de bitcoin, dând impresia unei scăderi puternice a prețurilor.

Bitcoin a scăzut luni cu până la 17%, la 14.820 de dolari, cel mai mult în ultimele două săptămâni. Toate cele mai importante 10 monede virtuale, în funcție de capitalizarea de piață, au avut luni o evoluție negativă, majoritatea cu cel puțin 10%, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău