Prețul țițeiului, la cel mai ridicat nivel din 2018

  • 24 Iunie 2021 12:36
Prețul țițeiului, la cel mai ridicat nivel din 2018

Prețul țițeiului a urcat joi pentru a doua zi, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimii peste doi ani, după scăderea peste așteptări a stocurilor în SUA, ceea ce confirmă perspectivele privind cererea robustă de combustibil, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

La bursa ICE Futures din Londra, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut joi cu 0,71%, ajungând la valoarea de 75,34 dolari, în timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol 'light sweet crude' a urcat cu 0,62%, la 73,30 dolari. Miercuri, cotația barilului de petrol Brent a înregistrat un avans de 0,5%, iar cotația barilului de petrol 'light sweet crude' o creștere de 0,3%, ajungând ambele la cel mai ridicat nivel din octombrie 2018.

"Datele privind scăderea peste așteptări a stocurilor de țiței în SUA sunt încurajatoare, sugerând majorarea cererii și înăsprirea furnizării. Dacă Grupul OPEC+ (compus din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători) nu decide săptămâna viitoare să majoreze producție mai mult decât se estima din august, prețul țițeiului va rămâne o perioadă la acest nivel ridicat", a apreciat Tetsu Emori, directorul general al Emori Fund Management Inc.

Oficialii OPEC+, care se vor întâlni la 1 iulie, discută evoluțiile de pe piața petrolului, dar încă nu s-a luat nicio decizie, au declarat pentru Reuters surse din cadrul grupului.

Anul acesta, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut cu peste 45%, în urma prognozelor grupului OPEC+ potrivit cărora cererea de petrol va depăși oferta semestrul doi din 2021 și a reducerii producției. Unii directori din industrie se așteaptă la revenirea cotației barilului de petrol la nivelul de 100 de dolari, pentru prima dată din 2014.

Luna trecută, OPEC+ a anunțat că și în iulie va continua majorarea graduală a producției de țiței, pe fondul așteptărilor privind îmbunătățirea consumului, în urma atenuării efectelor pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău