Prețul legumelor și fructelor a crescut la piață

  • 09 Septembrie 2017 12:20
Prețul legumelor și fructelor a crescut la piață

Prețul la majoritatea fructelor și legumelor care se vând la piață este în creștere față de săptămâna trecută. Roșiile costă 6 lei kilogramul și mai mult. Săptămâna trecută puteau fi cumpătate încă cu 5 lei. Roșiile roz și galbene costă 15 lei. Castraveții ajung la 10 lei kilogramul, preț în creștere cu 1 leu față de acum o săptămână.

Pentru un kilogram de ardei și vinete cumpărătorii vor scoate din buzunare cel puțin 10 lei. Săptămâna trecută se vindeau cu 8-9 lei/kg, transmite IPN.

Prețul unui kilogram de gogoșari ajunge și la 22 de lei, în creștere față de săptămâna trecută când se vindeau cu 18 lei. Dovleceii se vând cu 10 lei/kg. Cartofii sunt la prețul de săptămâna trecută – 6 lei per kilogram. Și varza se vinde la prețul de acum o săptămână – 5 lei.

Verdeața s-a mai scumpit. Dacă săptămâna trecută legătura de pătrunjel, mărar și ceapă verde costa 4 lei și doar la unele tarabe se vindea 5 lei, astăzi 5 lei este cel mai mic preț. Toată vara acestea puteau fi cumpărate cu 2 lei.

Prunele pot fi cumpărate la prețul vechi de 8 lei/kg. Pepenele roșu și pepenele verde se vând cu 2 lei și, respectiv, 4 lei kilogramul. Coarnele se vând cu 18 lei. Acum o săptămână acestea puteau fi cumpărate la unele tarabe cu 15 lei kilogramul. Zmeura a ajuns 50 de lei kilogramul și este tot mai puțină la piață. Prețul unui kilogram de struguri este de 10 lei, același de acum două săptămâni.

La piața pot fi cumpărate și căpșune, cu 40-65 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău