Presiunea aerului de pe ISS continuă să scadă, în pofida unei reparații recente

  • 16 Octombrie 2020 20:08
Presiunea aerului de pe ISS continuă să scadă, în pofida unei reparații recente

O reparație realizată de curând cu scopul de a stopa o scurgere de oxigen la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) nu a reușit să împiedice scăderea presiunii aerului în interiorul laboratorului orbital, au anunțat vineri cosmonauții ruși, citați de DPA, preluat de Agerpres.

 

"Presiunea aerului continuă să scadă, dar nu la fel de rapid", a precizat cosmonautul Anatoli Ivanișin, citat de agenția de presă rusă TASS.

Informația a fost anunțată la o zi după ce astronauții au localizat sursa acelei scurgeri de oxigen, după săptămâni de căutări, și au sigilat-o cu bandă adezivă.

Astronauții de pe ISS, care au descoperit fisura urmărind un plic de ceai ce plutea spre ea în condiții de imponderabilitate, doresc acum să o astupe sigilând-o cu un material mai performant.

"Poate că ar trebui să folosim plasturi mai eficienți de la partenerii noștri", a declarat același cosmonaut rus, referindu-se la colegii lui americani.

Miercuri, s-a defectat și sistemul de alimentare cu oxigen în modulul rusesc Zvezda, însă sistemul general a rămas funcțional în celelalte segmente ale laboratorului spațial, care are o vechime de peste 20 de ani.

Într-un incident separat, o coloană de fum s-a ridicat deasupra unui dispozitiv utilizat în timpul unui experiment realizat în sectorul rusesc al ISS. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă.

În prezent, șase astronauți se află la bordul ISS. Trei dintre ei - americanul Chris Cassidy și rușii Anatoli Ivanișin și Ivan Vagner - urmează să revină pe Terra la 22 octombrie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău