Președinții din România, Lituania, Letonia și Polonia, au semnat o declarație comună în susținerea Rep. Moldova și Ucrainei

  • 25 Noiembrie 2022 15:51
Președinții din România, Lituania, Letonia și Polonia, au semnat o declarație comună în susținerea Rep. Moldova și Ucrainei

Președinții din România, Lituania, Letonia și Polonia, au semnat astăzi, la Kaunas, în cadrul unui summit dedicat întăririi flancului estic al NATO, o declarație comună în susținerea Rep. Moldova și Ucrainei.

Cele patru state semnatare salută realizările semnificative ale Ucrainei în avansarea pe calea integrării euro-atlantice și salută progresul înregistrat de Rep. Moldova pe calea integrării europene.

Totodată, România, Lituania, Letonia și Polonia convin să își coordoneze îndeaproape eforturile de întărire a securității regionale și consolidare a capacităților de apărare.

În acest sens, Declarația semnată subliniază și necesitatea unor eforturi comune suplimentare pentru consolidarea securității, stabilității și rezilienței Rep. Moldova, ca o contribuție importantă la întărirea securității regionale.

Declarația comună de la Kaunas este semnată de președinții din Letonia, Egils Levits, Lituania, Gitanas Nausėda, Polonia, Andrzej Duda și România, Klaus Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău