Președinții de Parlament din Statele Baltice și Nordice, într-o vizită oficială comună la Chișinău

  • 31 Mai 2022 08:52
Președinții de Parlament din Statele Baltice și Nordice, într-o vizită oficială comună la Chișinău

Astăzi și mâine la Chișinău se află într-o vizita oficială comună președinții de Parlament din Statele Baltice și Nordice. Potrivit unui comunicat al Legislativului, vizita celor opt președinți de Parlament are loc la inițiativa speakerului Igor Grosu.  

Reuniunea președinților de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia va avea loc astăzi la Parlamentul Republicii Moldova. După discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele opt delegații vor avea întrevederi cu președinții grupurilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în Republica Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu premierul Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo”.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău