Președinția R.Moldova cere investigarea activității consulului român la Bălți, în legătură cu Declarațiile de Unire

  • 22 Februarie 2018 16:48
Președinția R.Moldova cere investigarea activității consulului român la Bălți, în legătură cu Declarațiile de Unire

Președinția Republicii Moldova va cere instituțiilor de la Chișinău să investigheze activitatea consulului României la Bălți, pe care îl acuză de partizanat și de corupere politică a aleșilor locali din nordul Republicii Moldova. Intențiile președinției pro-ruse de la Chișinău au fost anunțate în contextul în care peste 40 de localități din Republica Moldova au semnat declarații simbolice de Unire cu România.

Președinția de la Chișinău ar fi primit mai multe informații potrivit cărora consulul României la Bălți, Mihai Baciu, ar fi corupt aleși locali din Nordul Republicii Moldova pentru a-I determina să semnee declarații unionist, a scris pe o rețea de socializare consilierul juridic al președinției, Maxim Lebedinschi.

Mai mult, acesta susține că Mihai Baciu ar fi promovat și un partid politic din Republica Moldova.

Maxim Lebedinschi a anunțat că președinția va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea diplomatului român.

Anunțul făcut de consilierul președintelui pro-rus de la Chișinău, Igor Dodon, vine în contextul în care în ultimele câteva săptămâni peste 40 de administrații locale din Republica Moldova, inclusiv un consiliu raional au semnat declarații simbolice de unire cu România, marcând astfel centenarul Unirii.

Igor Dodon a criticat aceste decizii, iar în urma declarațiilor sale mai multe localități au adoptat declarați ide susținere a statalității moldovenești.

Cunoscut pentru retorica sa filo-rusă, Igor Dodon  a criticat și anterior România pentru că ar încerca să intervină în afacerile interne ale Republicii Moldova. El insistă și pentru interzicerea organizațiilor și manifestațiilor unioniste în Republica Moldova, în timp ce majoritatea parlamentară și Guvernul de la Cișinău se declară adepți ai integrării europeane a Republicii Moldova și au relații mai reci cu Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău