Președinția: Guvernul a împiedicat participarea lui Igor Dodon la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU

  • 21 Septembrie 2017 10:19
Președinția: Guvernul a împiedicat participarea lui Igor Dodon la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU

Președinția de la Chișinău a acuzat guvernul că a împiedicat participarea lui Igor Dodon la cea de-a 72-a sesiune anuală a Adunării Generale a ONU de la New York. O declarație în acest sens a făcut purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon, Ion Ceban, într-un interviu acordat agenției rusești Tass.

"Guvernul, format dintr-o coaliție de partide proeuropene, prin Ministerul de Externe, a făcut tot posibilul ca președintele Republicii Moldova să nu poată vorbi la ONU. Țara, contrar regulilor general acceptate, va fi reprezentată de premierul Pavel Filip. Acest lucru s-a făcut cu scopul de a folosi tribuna organizației pentru declarații împotriva Rusiei pentru a îmbunătăți cota de popularitate a coaliției proeuropene, a cărei guvernare a fost marcată de corupție și de scăderea nivelului de trai al cetățenilor", a afirmat Ceban în interviul citat.

În acest context, el a evocat că, în luna august, guvernul moldovean a cerut includerea pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a ONU a problemei retragerii armatei ruse din regiunea transnistreană.

La rândul său, Igor Dodon a comentat că "poziția guvernului pe care o va reprezenta Pavel Filip este doar poziția Partidului Democrat, ”care nu are nimic comun cu opinia majorității cetățenilor țării".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău