Președinția găzduiește o expoziție temporară de artă. Tablourile sunt realizate de către copiii din familiile de refugiați ucraineni

  • 23 Aprilie 2022 11:20
Președinția găzduiește o expoziție temporară de artă. Tablourile sunt realizate de către copiii din familiile de refugiați ucraineni

Președinția R.Moldova găzduiește o serie de tablouri realizate în cadrul proiectului „Мій Дім Україна/Casa mea Ucraina”, de către copiii din familiile de refugiați ucraineni. Expoziția din incinta Președinției conține doar o parte din tablourile realizate de circa 100 de copii refugiați din diferite orașe ale Ucrainei - Odessa, Kiev, Harkov, Nicolaev, Irpeni, Belgorod-Dnestrovskii, Zaporoje ș.a.

Potrivit unui comunicat, tablourile au fost realizate în cadrul unor ateliere de creație, la inițiativa artistei multimedia și pictoriței Valeria Barbas. Scopul acestora era de a oferi o susținere psihologico-creativă copiilor refugiați din Ucraina, utilizând practici de art-terapie precum pictură, desen și muzică.

Tablourile sunt expuse la primul etaj al clădirii administrației prezidențiale. Pentru toți cei care doresc să le vadă, ușile instituției sunt deschise până pe 6 mai 2022, de luni până vineri, între ora 17.00-19.00, iar sâmbăta - de la 12.00-15.00. 

„Inaugurând această expoziție temporară de artă, instituția prezidențială își reconfirmă solidaritatea și recunoștința față de eforturile cetățenilor Republicii Moldova de a da o mână de ajutor refugiaților din Ucraina”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău