Președinția de la Kiev face apel la rezistență totală în teritoriile ocupate de trupele ruse

  • 02 Martie 2022 17:32
Președinția de la Kiev face apel la rezistență totală în teritoriile ocupate de trupele ruse

Oleksi Arestovici, consilier în Biroul Președintelui Ucrainei, face apel la bărbații din teritoriile ocupate de Rusia să înceapă o rezistență totală împotriva trupelor ruse, distrugând sau blocând coloanele militare ale inamicului.

"O parte semnificativă a teritoriului nostru este ocupată de agresorii ruși. Vă îndemnăm să începeți o rezistență populară totală împotriva inamicului în teritoriile ocupate. Konotop, Melitopol și alte orașe demonstrează deja cu succes exemple de astfel de rezistență" - a declarat consilierul.

Potrivit acestuia, bărbații cu arme și experiență de luptă ar trebui să țintească vehiculele din spatele coloanelor militare ale invadatorilor. "Dar dacă oprim sau distrugem vehiculele din spate, care transportă muniție și combustibil, un batalion devine complet incapabil să avanseze. Este mult mai ușor pentru partizani să atace coloanele din spate, pentru că acolo sunt mai slab protejați. Sunt păziți din spate de forțe care nu au experiență în operațiuni de luptă și, după cum am văzut deja, se predau chiar și la primul semn de atac. Chiar și mijloacele simple fac posibilă blocarea drumului cu baricade sau copaci, incendierea unei coloane și capturarea militarilor" - a subliniat Arestovici. Consilierul a precizat că acest lucru se aplică bărbaților care au experiență de luptă sau au o dorință în acest sens și pot acționa într-o manieră organizată.

"Adunați-vă în jurul celor care au experiență de luptă. Partea slabă a armatei ruse este spatele. Dacă îi ardem acum, ofensiva se va încheia în 2-3 zile. Cât despre civilii care nu sunt pregătiți să atace coloanele din spate, aceștia le pot bloca. Ridicați baricade, organizați mitinguri cu steaguri ucrainene, postați materiale online, răspândiți materiale în mass-media străine" - a adăugat Oleksi Arestovici.

Acesta a precizat că toate aceste îndrumări de acțiune se aplică numai acelor teritorii care se află deja sub controlul trupelor ruse.

Sursa: RBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău