Președintele Zelenski a semnat un pact de securitate cu UE

  • 27 Iunie 19:59
Președintele Zelenski a semnat un pact de securitate cu UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi, la Bruxelles, un pact de securitate cu Uniunea Europeană, la un summit al liderilor din statele membre, informează dpa, scrie Agerpres.

Președintele Zelenski a semnat acordul în cadrul unei ceremonii alături de președintele Consiliului European, Charles Michel, și de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite sursa.

Acordul este rezultatul unor discuții între cele 27 de state membre ale Uniunii care au durat câteva luni până s-au convenit termenii sprijinirii de către UE a securității pe termen lung a Ucrainei.

Pe lângă noi planuri pentru o cooperare mai strânsă între industria de apărare din Ucraina și UE, acordul conține și o nouă procedură de consultare în situații de criză. În cazul în care Rusia va ataca din nou Ucraina după actuala invazie sau folosește arme nucleare în timpul războiului în curs, UE și Ucraina trebuie să organizeze consultări de urgență în termen de 24 de ore, la cererea oricărei dintre cele două părți, pentru a discuta despre un posibil sprijin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
26
Wed
26
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău