Președintele World Medical Association a cerut utilizarea pe scară largă a vaccinării cu doze de supra-rapel

  • 02 Noiembrie 2021 12:02
Președintele World Medical Association a cerut utilizarea pe scară largă a vaccinării cu doze de supra-rapel

Frank Ulrich Montgomery, medicul german care prezidează World Medical Association (WMA), a solicitat comunității internaționale să utilizeze pe scară largă vaccinarea cu doze de supra-rapel ("booster") ale serurilor anti-COVID-19, informează DPA, citat de AGERPRES.

"Orice persoană care a fost vaccinată cu schemă completă în urmă cu șase luni ar trebui să primească o doză 'booster' în curând", a declarat președintele WMA pentru grupul media Funke într-un interviu publicat marți.

El a mai spus că o nouă campanie de vaccinare centralizată este necesară în Germania în această toamnă, care ar trebui să promoveze atât folosirea dozelor inițiale ale vaccinurilor anti-COVID-19 în rândul persoanelor nevaccinate, cât și utilizarea dozelor "booster".

"Deoarece protecția imunitară scade după șase luni, noi, ca societate, trebuie să fim interesați ca această protecție să rămână stabilă", a adăugat Frank Ulrich Montgomery.

El mai spune că dozele "booster" ar trebui să fie administrate de medicii generaliști, întrucât ei au capacitatea și experiența necesare pentru realizarea acestor sarcini.

Profesorul Montgomery consideră că ar fi o greșeală ca țările să se bazeze din nou pe centrele de vaccinare, întrucât funcționarea lor costă de 10 ori mai mult decât vaccinarea rezidenților în cabinetele medicilor de familie.

Un alt avantaj ar fi acela că oamenii vor fi mai dispuși să meargă la cabinetul medicului lor curent decât să se deplaseze la un centru de vaccinare pentru a primit doza "booster".

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a cerut redeschiderea centrelor de vaccinare din toate cele 16 landuri ale Germaniei, pentru ca tot mai mulți rezidenți să poată primi doze "booster" împotriva COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău